Jaume Camp: un home, una idea

Notícies

Dilluns, 2 de desembre de 2013 12:00 h

Òmnium atorga el premi Jaume Camp a un treball sobre la cohesió i el plurilingüisme

L’entitat celebrava divendres la 24a Festa de les Lletres Catalanes a la comarca

Els diferents premis que es van atorgar van ser: el 3r Premi Ramon Casanovas a l’acció cívica a favor de la llengua catalana, patrocinat per la família Casanovas i dotat amb 1.000 euros va ser per Català Sempre;  el 24è Premi de novel·la Josep Saperas, patrocinat per la família Saperas i dotat amb 3.000 euros, que va guanyar Dora Serra per L’uniforme; el 24è premi de poesia Estabanell, que va quedar desert; el 1r premi de Treball de Recerca, que va ser per Mart Martín per Els batallons de treballadors forçats de Franco, i un premi ex aequo, per a Roger Madorell i Ivette Camps, pel treball Estudi transversal del món casteller. A més, el 2n premi Eugeni Xammar de periodisme, que va ser per l’AraVallès, gestionat per la editora Contrapunt, i dos acèssits, per a la revista Vallesos i per a Ràdio Granollers.
 
D’altra banda, també es va reconèixer el mèrit de Blanca Roca, de l’INS La Vall del Tenes, de Santa Eulàlia de Ronçana, per haver quedat finalista de Catalunya en la seva categoria del Premi Sambori Òmnium 2013. També es va voler recordar Ramon Buscallà i Corominas, vicepresident primer de l’entitat recentment traspassat, i a la vídua de Joan Planellas, que ha donat a Òmnium Vallès Oriental l’arxiu que el seu marit va anar compilant durant anys i que comprèn la primera activitat d’Òmnium a la comarca des de la dècada dels seixanta.
 
La nota musical a la 24a Festa de les lletres la van posar Toti Soler i Joan Massotkleiner amb tres peces del seu espectacle El món perdut de Salvador Espriu.

Articles relacionats:

- Òmnium Vallès Oriental

- AraVallèsAmb la col·laboració: Wikipedia Institut d'Estudis Catalans Òmnium