Jaume Camp: un home, una idea

Notícies

Dimarts, 22 de abril de 2014 22:00 h

Vanessa Bretxa va rebre ahir el Premi Jaume Camp de Sociolingüística 2014

L'entrega formava part dels Premis Sant Jordi que organitza cada any l'Institut d'Estudis Catalans

La Sala Prat de la Riba de la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) es va omplir ahir dimarts per l'entrega dels LXXXIII Premis Sant Jordi en les seves diferents modalitats, amb un total de cent trenta-quatre mil eurosn en forma de premis i borses d'estudi.

D'entre les diferents modalitats destaquem el XIV Premi Jaume Camp de Sociolingüística, organitzat per Òmnium del Vallès Oriental, que enguany s'ha endut la lingüista Vanessa Bretxa i Riera d'Arenys de Munt, pel seu treball titulat 'El salt a secundària. Els canvis en les tries lingüístiques i culturals dels preadolescents mataronins en la transició educativa'.

Øivind Andersen, president de la Unió Acadèmica Internacional (UAI) ―a què pertany l’IEC des de 1922―, ha estat l’encarregat de cloure l’acte. En el seu parlament, Andersen ha posat èmfasi en la participació de l’Institut en projectes de recerca internacionals com és el cas del Corpus des Troubadours i en el fet que l’IEC ha format part, històricament, del buró de la UAI.Amb la col·laboració: Wikipedia Institut d'Estudis Catalans Òmnium